Supreme Card Gold

supreme card goldEtt av de hetaste kreditkorten på marknaden just nu är Supreme Card Gold. Detta kreditkort ges ut av den noterade svenska nischbanken Resurs Bank. Denna bank erbjuder utöver kreditkort även privatlån och sparprodukter. Men mest uppmärksamhet har man fått för sina populära kreditkort. I skrivande stund finns det tre kreditkort att välja mellan hos Resurs Bank. Vi väljer dock att fokusera på Supreme Card Gold som enligt oss har de bästa förmånerna. Kortet är av typen mastercard vilket innebär att du kan använda det i hela världen. Dessutom får du poäng på alla köp du gör med kortet. Detta oavsett om du befinner dig i utlandet, i Sverige eller helt enkelt handlar i e-butiker. Du tjänar till och med poäng när du tar ut kontanter eller använder ditt Supreme Card Gold för att betala räkningar.

En annan förmån som gjort Supreme Card Gold till ett av de ledande kreditkorten är att man erbjuder sina kortinnehavare upp till 6 månaders räntefri delbetalning. Kortet kan placeras i kategorin shoppingkort då Supreme Card Gold inte är kopplat till en viss bransch eller en viss typ av person. Kortet är istället väldigt flexibel och ger mervärde till de allra flesta som gör majoriteten av sina inköp med kort.

Ansök om Supreme Card Gold

Kredit och avgifter för Supreme Card Gold

  • Årsavgift: 245 kr
  • Kreditränta: 12,36%
  • Effektiv ränta för en skuld på 15 000 kr som delbetalas räntefritt under 6 mån är 3,85%
  • Maxkredit: 150 000 kr
  • Kontantuttag: 2,97% på uttaget belopp (lägst 35 kr)
  • Valutapåslag utomlands: 1,97%
  • Pappersfaktura: 29 kronor (e-faktura 0 kronor)

Kortförmåner Supreme Card Gold

Som innehavare till ett Supreme Card Gold från Resurs Bank får du ta del av många fina kortförmåner. Supreme Card Gold lämnar inte mycket att önska. Istället har man här tänkt på allt när man tagit fram kortets förmånsprogram. Det vi främst tänker på är såklart poängen som du kan tjäna med detta kreditkort. Samtliga köp som du gör med ditt Supreme Card Gold kommer att berättiga dig till poäng. Du får 0,5 poäng för varje spenderad krona vilket i längden kan resultera i väldigt många poäng.

De poäng du tjänar har du sedan möjlighet att använda som valuta i Supreme Cards egna shop. Denna shop återfinns online och shoppen är fylld till bredden med olika produkter. I utbudet finner du bland annat biljetter, presentkort, elektronikprodukter, donationer, prenumerationer och andra prylar. För att enklare hitta det du söker i poängshoppen så kan du använda dig av de olika kategorierna. På så sätt tar du dig snabbare till de produktutbud som du efterfrågar. Du kan enkelt se hur många poäng varje vara i shoppen kostar. När du bestämt dig för att köpa något går du bara till kassan, betalar med dina poäng och får sedan varan hemskickad till dig helt fraktfritt.

Räntefri delbetalning och 60 dagars räntefri kredit

En annan uppskattad förmån med Supreme Card Gold är möjligheten till räntefri delbetalning. Hos Resurs Bank kan du välja att delbetala din kreditkortsskuld i upp till 6 månader utan att någon nominell kreditränta tas ut. Du betalar dock en effekt ränta som varierar beroende på hur stor din skuld är. Vid en skuld på 15 000 kr som du delbetalar under ett halvår är den effektiva räntan 3,85%. Denna effektiva ränta innefattar en uppläggningsavgift på 97 kr samt en administrationsavgift på 29 kr.

Även om du inte utnyttjar möjligheten till delbetalning så kan du ändå undvika ränta. Detta då du alltid har upp till 60 dagars räntefri kredit med ditt Supreme Card Gold. Således kan du som alltid betalar hela din faktura i tid enkelt komma undan helt utan ränta. För att hålla koll på din skuld, återstående saldo samt se hur kommande fakturor ser ut kan du enkelt och smidigt logga in på dina sidor med ditt BankID.

Kompletterande reseförsäkring

Slutligen så kan du som kortinnehavare även glädja dig åt en kompletterande reseförsäkring. Detta är en försäkring som ger skydd för både dig och din familj när ni är på resande fot. Reseförsäkringen gäller när du betalar 75% eller mer av din resa med ditt Supreme Card Gold. Bland de skydd som ingår i försäkringen återfinns bland annat ersättning vid försenat bagage samt ersättning vid flygförseningar. På Resurs Banks hemsida kan du läsa mer om de skydd som ingår i den kompletterande reseförsäkringen. Vi rekommenderar dig att ta del av alla villkor innan du åker iväg utomlands.

Krav för detta kreditkort

För att kunna ansöka om ett Supreme Card Gold från Resurs Bank gäller det att du uppfyller de krav som banken ställer på nya kortkunder. Det handlar bland annat om att du ska ha en fast anställning, vara minst 18 år gammalt och inte ha några betalningsanmärkningar. Därtill gör Resurs Bank en sedvanlig kreditprövning på alla nya ansökande. Detta innebär att man ser över din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Kreditprövningen innebär även att man inhämtar en kreditupplysning från UC.

Slipp ränta genom att återbetala i tid

När du skaffar ett kreditkort från Resurs Bank gäller det att du sköter återbetalningen av din kreditskuld. Gör du inte detta så riskerar du påminnelseavgift och inkassokrav. Du väljer själv hur stor del av det använda kreditutrymmet som du vill återbetala varje månad. Du behöver inte betala någon ränta om betalning sker inom 60 dagar från det att transaktionen gjordes. På den månatliga fakturan kan du se kvarvarande skuld samt möjliga delbetalningsalternativ. Bra att veta är att du alltid hinner få en lön emellan dina köp och din faktura. På din faktura framgår de betalningsalternativ som finns. Det handlar bland annat om 6 månaders räntefri delbetalning samt betalning av vissa andelar av den nyttjade krediten. Du väljer helt enkelt det alternativ som passar dig och din ekonomi bäst.

Sammanfattning Supreme Card Gold

Supreme Card Gold är ett generöst kreditkort som passar dig som vill få ut mesta möjliga av ditt kortanvändande. Spenderar du mycket och ofta har du goda förutsättningar att samla tusentals poäng vilka kan ge dig fin utväxling i form av produkter och upplevelser. Kortet lämpar sig också för den som vill ha ett kreditkort med stor flexibilitet. Inte nog med att du kan välja din kreditgräns själv. Du kan även välja hur du ska återbetala din kreditskuld. Är ekonomin trängre en månad så kan du helt enkelt välja att delbetala din kreditskuld räntefritt. När du har kommit på grön kvist igen kan du slutbetala din faktura varje månad för att slippa räntan. Med funktioner så som blipp och SMS-kvitto kan vi konstatera att Supreme Card Gold är ett komplett kreditkort för de flesta personer.