re:member flex 

re:member flex kreditkort Hos re:member kan du ansöka om såväl ett kreditkort som ett privatlån. Här fokuserar vi dock enbart på deras kreditkort och vilka fördelar det rymmer för dig som vill ha koll på din ekonomi. I dag är re:member ett etablerat och välkänt varumärke inom moderna betallösningar. Det är EnterCard som ligger bakom re:member och detta är i sin tur ett samarbete mellan svenska Swedbank och brittiska Barclays Bank. Om du inte har hört talas om sistnämnda bank tidigare kan du känna dig trygg med att detta räknas som Europas största företag inom just kategorin kreditkort. EnterCard i sin tur verkar i Sverige, Norge och Finland.

Rolig kuriosa om just re:member och deras kreditkort är att detta var det första i sitt slag i Europa med möjlighet att logga in med ett fingeravtryck via en app. Via deras app hålla du enkelt uppsikt över dina köp, uttag och ditt aktuella saldo. Kreditkortet re:member flex är anslutet till Mastercard. Det innebär således att du kan använda ditt kort för att betala eller ta ut pengar var du än är i världen. Ännu ett plus i kanten är att du kan koppla ett extra kreditkort till samma konto om ni är fler i familjen.

Ytterligare en förmån med re:member flex kreditkort är att du får ta del av deras lojalitetsprogram ”reward”. Här får du rabatter som gäller i över 300 butiker online och fina erbjudanden hos olika partners. Sist men inte minst ingår en kompletterande reseförsäkring med kreditkortet. Vi återkommer till vad reward och reseförsäkringen innebär längre fram. 

Kredit och avgifter för re:member 

 • Årsavgift: 0 kronor
 • Årsränta: 9,74-24,74%
 • Effektiv ränta: 8,12-21,62% 
 • Effektiv ränta för en skuld på 20 000 kronor som betalas under tolv månader: 14,67%
 • Maxkredit: 100 000 kronor 
 • Kontantuttag: 3,00% av uttaget belopp (lägst 35 kronor per uttag)
 • Valutapåslag utomlands: 1,75% av valutakursen
 • Pappersfaktura: 29 kronor (e-faktura: 0 kronor) 

Förmåner med re:member flex kreditkort 

Det finns som sagt flera förmåner med att använda re:member flex. Kreditkortet bidrar till en tryggare vardag på flera sätt. Dels genom att du håller uppsikt över dina inköp och uttag via ”Mina Sidor”. Här beställer du även ett extra kort, ansöker om en ökad kreditgräns och ser över dina aktuella rabatter. I samband med att du får månadens faktura väljer du om du vill betala allt på en gång eller om du vill dela upp beloppet. Du har möjlighet att beviljad en kredit på upp till 100 000 kronor. 

Handlar du mycket på nätet? Då blir du snart vän med förmånsprogrammet reward som du får ta del av som innehavare av re:member flex. Du får upp till 25% i rabatt hos över 300 butiker online och denna rabatt dras då från din kommande faktura. Bland förmånsprogrammets mest populära butiker finns Hotels.com, Asos och Outnorth. Du kan även ladda ner ett speciellt reward-plugin som gör att du får en påminnelse när du besöker anslutna butiker. 

Som vi nämnde inledningsvis kan du även ansöka om privatlån hos re:member. Det vill säga lån utan säkerhet från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor. Du får svar direkt och du binder dig inte till någonting med din ansökan förrän du signerar skuldebrevet. 

Reseförsäkring med avbeställningsskydd 

Med re:member flex kreditkort ingår även en kompletterande reseförsäkring. Denna gäller om du väljer att betala minst hälften av resan med ditt kreditkort från re:member och den inkluderar eventuella familjemedlemmar också om det uppstår någon oförutsedd händelse. Följande ingår i den kompletterande reseförsäkringen: 

 • Avbeställningsskydd
 • Missat anslutningsflyg
 • Resestartskydd
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Försenat bagage vid resa utomlands
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd utomlands
 • Självriskeliminering hyrbil utomlands
 • ID-stöld

Din försäkring börjar gälla när du går hemifrån fram till dess att du kommer hem – i upp till 60 dagar. Denna kompletterande reseförsäkring är utmärkt om du redan har en hemförsäkring med någon form av reseskydd. Har du inte det är det viktigt att du tecknar en enskild reseförsäkring.

Räntefri delbetalning med re:member flex 

Med ett kreditkort från re:member kan du få upp till åtta veckors räntefri kredit. Det ger dig större valfrihet att betala tillbaka i din egen takt månatligen – på minst 200 kronor eller 3,00%. Via en enkel räknesnurra kan du snabbt se hur din återbetalning ser ut innan du väljer att delbetala på deras hemsida. Kom ihåg att det tillkommer en individuell rörlig årsränta på mellan 9,74-24,74% efter dina räntefria dagar med re:member flex kreditkort. Vi rekommenderar att du läser igenom fullkomliga villkor via re:members hemsida innan du ansöker. 

Grundkrav för kortet 

För att ansöka om re:member flex kreditkort finns det särskilda grundkrav som du måste uppfylla. Uppfyller du alla krav och din ansökan blir godkänd skickas kreditkortet till dig inom tre till fem arbetsdagar. Det görs en kreditprövning som ligger till grund för den individuella ränta som sätts. 

 • Du måste vara minst 20 år gammal. 
 • Din årsinkomst är minst 100 000 kronor. 
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

Sammanfattning om re:member flex 

Om du är ute efter ett kreditkort fullt med förmåner som underlättar i vardagen är re:member flex väl värt en närmare titt. Här får du chansen att ansöka om en kreditgräns på upp till 100 000 kronor som inkluderar upp till åtta räntefria veckor. Det tillkommer inte någon som helst årsavgift och du håller koll på utgifter via Mina Sidor direkt i mobilen. Räntan sätts dessutom individuellt baserat på den kreditprövning som görs i samband med din ansökan om re:member kreditkort. 

Utöver detta inkluderar kreditkortet en kompletterande reseförsäkring som kommer väl till pass när du ska ut på tur och vill vara på den säkra sidan. För dig som shoppar online är programmet reward fördelaktigt. Genom förmånsprogrammet får du nämligen upp till 25% i rabatt hos över 300 anslutna butiker på nätet, inklusive hos kända resebolag. Passa på att installera reward-plugin i din webbläsare för att bli påmind om när du surfar in hos en nätbutik som är med i programmet.