Handla smidigt med nya Klarnakortet

Det är nog få svenskar som har undgått Klarnas senaste hippa reklam på TV. Hetsigt rosa nyanser, milslånga smörgåsar, en överdådig säng, en vissling och inte minst profilen och rapparen Snoop Dogg är några av huvudingredienserna. Sångaren och musikern är, som du kanske vet, nybliven minoritetsägare i Klarna. Därför är det inte särskilt konstigt att han nu frontar deras senaste reklamjippo. Detta är dock inte Klarnas enda stora nyhet det här året. Nu lanserar den populära svenska banken och betalningstjänsten Klarnakortet. Det är kort och gott ett fysiskt betalkort som fungerar lika bra oavsett om du vill handla online eller i butik. Du bestämmer själv hur du vill betala. Det vill säga om du vill skjuta upp betalningen med faktura eller om du vill betala direkt. Med hjälp av Klarnas app har du dessutom alltid koll på dina omkostnader och räkningar.

Ansök om Klarna Kortet

Koppla Klarnakortet till ditt konto

KlarnakortetDet kostar ingenting att ansöka om och få Klarnakortet. När du väl har det i din ägo kan du använda dig av kortet överallt. Så länge VISA accepteras som betalmetod. Själva Klarnakortet kostar inte heller något att använda. Det kvittar om du befinner dig i Sverige eller utomlands. Du väljer ett bankkonto som du vill ansluta och därifrån dras pengarna när du handlar med kortet. Om du inte väljer faktura det vill säga. Är du nyfiken på Klarnakortet kan du ansöka om det direkt i appen.

Du kan passa på att betala både snabbt, enkelt och säkert med Apple Pay också om du vill. Om du vill använda detta skaffar du bara Klarnakortet och aktiverar Apple Pay i Klarnas app, alternativt genom din Apple Wallet.

Än så länge står det ingenting om huruvida Klarna kommer att koppla någon form av bonusprogram eller en kundklubb till sitt nya betalkort. Med tanke på att Klarna är just Klarna tål det att tänkas på att det kommer bli möjligt att ta del av fler förmåner framöver som ägare av deras kort. Detta återstår dock att se.

Värt att veta om Klarnakortet

  • Kom i gång: För att du ska kunna använda Klarnakortet krävs det att du har kopplat ett bankkonto till Klarna. Dessutom krävs det att du har handlat och använt Klarna som betaltjänst med en så kallad godkänd riskbedömning.
  • Så fungerar det: Klarnakortet är ett nytt betalkort som låter dig välja om du vill betala direkt eller om du vill skjuta upp betalningen via faktura eller månadsfaktura.
  • Så aktiverar du kortet: Du behöver inte något nytt bankkonto utan du kopplar ditt Klarnakort till ditt nuvarande konto genom ett medgivande för autogiro. När du får ditt kort kan du börja använda det direkt oavsett om du vill handla online eller i fysiska butiker.
  • Kostnader för kortet: Klarna tar inte ut någon årsavgift för sitt kort och det är gratis att använda. Bestämmer du dig för att samla dina köp på en månadsfaktura tillkommer det dock en avgift på 29 kronor. Detta belopp är för fakturan och inte för själva kortet. Även när du är utomlands är det kostnadsfritt att använda och det tillkommer inga ytterligare avgifter eller påslag för valutaväxling.
  • Säker shopping med Klarna: Klarna använder särskilda säkerhetssystem och genom noggranna analyser märks eventuella bedrägeriförsök snabbt. Vid minsta lilla oväntade kortaktivitet kontaktar Klarna dig direkt.