Coop går över till EnterCard

Du som har ett kreditkort från Coop har säkert inte missat det utskick som företaget gjorde för ett tag sedan. I detta utskick gick man ut med att man byter kortutgivare till EnterCard. Anledningen till bytet är att man vill göra det så funktionellt som möjligt att använda Coop kortet. Ändringarna gäller för dig som har ett Coop Betala Efter kort eller ett Coop Mer kort. I utskicket som gjordes förra månaden ska du ha fått ett nytt kort med EnterCard som utgivare. Kortet ska gå att använda direkt och det är din gamla PIN-kod som gäller.

Ansök om Coop Mastercard

Ändringar i det nya kortet från EnterCard

Nya Coop kortet från EnterCardBytet från MedMera Bank till EnterCard är alltså redan gjort och från och med den 5:e mars är det de nya korten som gäller. Du kan använda ditt kort precis som vanligt men du har fått ett nytt kortnummer. Kortet är utrustat med en så kallad blipp-funktion som du måste aktivera. Detta gör du genom att först genomföra ett köp med kortets chip och PIN-kod. Därefter är det möjligt för dig att genomföra mindre köp med blipp-funktionen. Detta innebär att du bara behöver hålla upp kortet mot terminalen för att betala.

Andra nyheter med Coops nya kort är att du kommer att kunna få en e-faktura istället för en pappersfaktura. Detta gör att du slipper administrationen med att hålla reda på fakturorna. Istället dimper din månatliga faktura ner i din internetbank så att du inte riskerar att missa den. En mindre fördelaktig förändring är att du inte längre har möjlighet att ha egna pengar insatta på ditt kreditkort.

Kompletterande reseförsäkring

Utöver nya funktionella förbättringar samt ändringar i priser så är mycket oförändrat med det nya kreditkortet från Coop. Däremot kan man se en mindre justering i den kompletterande reseförsäkringen. Det handlar om en justering som faktiskt kommer till din fördel. Även de tidigare korten från Coop var kopplade till en reseförsäkring. Denna försäkring trädde in när du betalade en viss procent av din resa med kortet. Detta gäller även nu men fördelen med det nya kortet är att även dina medpassagerare är försäkrade. Upp till tre av de personer som reser med dig täcks av försäkringen från ditt kort. Detta till skillnad mot tidigare då det enbart var familjemedlemmar som täcktes av försäkringen. Men nu kan du alltså resa med både familj och utomstående och känna dig trygg i att ni alla är försäkrade.

Justering i villkor och priser

Färre poäng med kortetNär du nu använder ett kort som EnterCard utgivit istället för det gamla som var utgivit av MedMera Bank kan du se fram emot en lägre årsavgift. Tidigare kostade kreditkortet 348kr att ha per år. Denna avgift har justerats och ligger nu istället på 295kr. Däremot tillkommer det nya priser så som en aviavgift på 29kr. Denna aviavgift måste nu till skillnad från innan även betalas för dig som inte väljer att delbetala. Däremot kan du komma undan den nya avgiften genom att välja e-faktura. Man inför även en uttagsavgift på 1,5% av uttagsbeloppet eller minst 35kr. Därtill lägger man till ett valutaväxlingspåslag som ligger på 1,75%. Så frågan är väl egentligen om den lägre årsavgiften väger upp mot alla nya kostnader som tillkommer för den som använder sig av kortet.

Så länge du enbart använder kortet när du handlar ska du dock inte behöva beröras av de nya avgifterna. Dock har även bonussystemet ändras vilket innebär att du inte längre tjänar 1 poäng per krona när du gör dina inköp på Coop. Istället kommer du nu att tjäna hälften av poängen vilket såklart är en tydlig försämring. Har du fler funderingar eller frågor om det nya kortet så hänvisar vi dig till Coops hemsida.