Årets lojalitetsprogram ska koras

Varje år går galan Retail Awards av stapeln och då är det dags för företag och personer inom handeln att hyllas. Den årliga galan arrangeras av Svensk Handel och Market och kan liknas vid en branschfest för individer som verkar och brinner för handel. Själva festen består av alltifrån middag och mingel till förstklassig underhållning. Men kanske viktigast av allt är prisutdelningen där vinnare i inte mindre än tretton kategorier presenteras. Några av dessa kategorier är Årets retailkoncept, Årets butikskedja och Årets e-handel. Men man har även en kategori vid namn Årets lojalitetsprogram och denna kategori tycker såklart vi på Kundklubben.com är extra intressant.

Retail Awards hyllar koncept inom handeln

Årets lojalitetsprogram Retail AwardsÅrets lojalitetsprogram är alltså en av de tretton kategorier som ingår i Retail Awards. Nomineringen till kategorierna är redan stängd och det är nu dags för en namnkunnig jurygrupp att ta fram tre finalister av de nominerade. Dessa finalister presenteras sedan den 5:e april och detta ser vi med spänning fram emot. Själva galan arrangeras den 13:e maj och det är även då vinnarna koras. Huvudsponsor för arrangemanget är American Express som själv rönt stor framgång när det kommer till olika koncept inom handel. Bland annat har man ett samarbete med SAS och Star Alliance där man tillsammans tagit fram ett av resebranschens mest populära lojalitetsprogram. Detta genom sina kreditkort SAS Amex Elite, SAS Amex Premium och SAS Amex Classic.

För att vinna i kategorin Årets lojalitetsprogram på Retail Awards så gäller det att butikskedjan ihärdigt arbetat med sin kundklubb och skapat mervärde för sina kunder. Detta genom kundnära erbjudanden och ett förmånligt lojalitetsprogram. Vidare ska lojalitetsprogrammet bidragit till ökad lönsamhet för butikskedjan. Detta kan ha skett via social påverkan, extra nöjda kunder, event eller annat som har koppling till kundklubben.

Vad utmärker ett bra lojalitetsprogram?

Det finns otroligt många lojalitetsprogram och kundklubbar i Sverige. Alla dessa ser såklart olika ut och vad som utmärker ett bra lojalitetsprogram kan skilja sig åt mellan olika kundklubbar. Syftet med programmen brukar dock vara detsamma och detta är att skapa ett starkt varumärke med lojala och återkommande kunder. Men för att detta ska bli verklighet krävs det en hel del arbete och strategiskt tänkande. Det som verkar vara ett framgångsrecept för lojalitetsprogram i den tid vi lever i nu är belöningar och återbäring. Man belönar alltså återköp genom att ge en viss procent av köpesumman tillbaks till kunden. Detta kan både ske genom sedvanliga rabatter men även genom bonussystem med poäng.

Utöver återbäring har de flesta framgångsrika kundklubbar vi tittat på erbjudit sina medlemmar mervärde i form av unika kampanjer och erbjudanden. Dessa kampanjer aviseras inte sällan i nyhetsbrev eller utskick via sms eller email. Beroende på hur lojal kund är får man mer eller mindre attraktiva erbjudanden. Det kan också handla om att medlemmar får möjlighet att förhandsbeställa kommande artiklar som ännu inte släppts på marknaden. De flesta lojalitetsprogram är även kopplade till ett kundkort som gör det enkelt för medlemmar att samla poäng och bonus. Huruvida den kommande vinnaren i Årets lojalietsprogram erbjuder detta eller inte återstår att se. Men se till att boka in måndagen den 13:e maj 2019 i kalendern om du är nyfiken på vilken butikskedja som tar hem det åtråvärda priset!